Vi presenterar stolt…NEUW DENIM!

posted in: Nyheter | 0

För den som inte har ett genuint och/eller lite nördigt jeansintresse går det inte riktigt att förklara känslan jag hade när taxin stannade i snöslasket utanför vindsvåningen i Gamla stan i Stockholm en januarieftermiddag förra vintern. Ett första möte med svenska jeanspionjärerna NEUW DENIM stod på agendan…

Med tanke på att NEUW DENIM är ganska selektiva i sitt urval av återförsäljare så är det med viss stolthet vi denna hösten presenterar NEUW som en del av vårt utökade jeanssortiment.

1995 lämnade Pär Lundqvist sin hemstad Eskilstuna för juridikstudier i Stockholm. Studierna övergavs ganska snabbt för ett extrajobb i butik. Detta för att kunna finansiera sitt stora intresse…musiken.

Lite överraskande var det då Pär kom i kontakt med jeanskulturen för första gången. Intresset växte och han kom underfund med att han aldrig ville jobba med något annat än just…jeans!

neuw3

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter några år som säljare på Lee fick Pär en tjänst på det ikoniska jeansmärkets huvudkontor i Bryssel som produktutvecklare. Han bodde då på Neuwlandsstraat 25…

Efter tre år i Belgien gick flytten till Melbourne där en tjänst som kreativ chef väntade. Ytterligare tre år senare tröttnade Pär och två kollegor på den stora jeansdraken och ville skapa nåt eget. I början av 2010 såg NEUW dagens ljus.

Neuw hämtar sina uttryck och detaljer från två inspirationskällor. Pärs enorma samling av vintagejeans och från musiken. Det avslöjas inte nån exakt vetskap bakom framtagandet av en kollektion från Neuw, bara en grym ambition att skapa riktigt bra jeans. – Vi vill driva Neuw som våra favoritband driver sitt sound.

I enkla drag går processen till så här:

Leta reda på de bästa passformarna, tvättarna och detaljerna från de senaste 100 åren.

Återskapa den långsamma och personliga process med vilken de en gång var framtagna.

Lägg till detaljer och omskärningar för att göra dom up-to-date.

Dom kallar det Vintage Revision.

pai%cb%86rinspiration

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom och spana in detta spännande jeansmärke hos oss. Prova, kläm och känn så berättar vi storyn bakom de sköna detaljerna på jeansen om du vill. Som sagt, lite stolta är vi allt…

Kram

Leave a Reply